maanantaina, toukokuuta 15, 2006


Siirryin mohairista kesäisempään lankaan, eli puuvillaan. Koitin etsiä jotain kivaa neulottavaa kesätoppia, mut sen sijaan päädyinkin virkkaukseen. Uusimmassa Modassa oli kivannäköinen kukkatoppi, jota aloin toteuttamaan.

Kuva ei tee langan värille oikeutta, tuo on sellanen keväisen vaaleanvihreä, ennemmin raikkaan sävyinen, kuin tunkkaisen harmaa, miltä näyttää kuvassa.

Mutta yksi asia tökkii jo tässä vaiheessa... Nimittäin tuo pääteltävien langanpäiden määrä. Joka ikisestä kukasta (joita tulee kymmeniä!) jää yksi langanpää pääteltäväksi, aloituslanganpään piilotan jo tekovaiheessa... Miten noi sais pääteltyä helpoiten ja nopeiten? Onko neulalle vaihtoehtoja?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on tekeillä samaisesta lehdestä huivi ja sama ongelma edessä. Täytyy siinä neulan valinnassa olla tarkkana; optimaalisen kapea, mutta neulansilmä sopivan ja helpon suuri. Muuta keinoa en ole keksinyt.

Tippi

Jenni kirjoitti...

Ja sit mua viel mietityttää, kuinka helposti ne langanpäät jää huolellisesta päättelystä huolimatta törröttämään rumasti jostain välistä...