tiistaina, heinäkuuta 04, 2017

Paholaisen hillo


Pian on marjojen säilömisen aika, mansikat ja mustikat alkavat kypsyä ja pääsevät purkkeihin, pulloihin ja rasioihin. Pesinkin jo pakastimen valmiiksi odottamaan marjoja. Aloitin säilöntäkauden kuitenkin toisenlaisella herkulla, nimittäin paholaisen hillolla. 



Kävin ostoksilla Pehtorskassa, mistä saa vihannekset suoraan kasvihuoneesta ja vieläpä hyvin edullisesti. Ostinkin reilusti tomaatteja, paprikoita ja chilejä. Niistä keittelin herkullista, makeaa chilihilloa, joka sopii lisukkeeksi suolaisille ruuille. Perinteisesti tätä taidetaan tarjota vuohenjuuston seurassa. Oma suosikkiyhdistelmäni on nyt hapankorppu, jonka päälle levitän pehmeää fetajuustoa, esim. Apetit -salaattijuusto pahvipakkauksesta, ja tähän päälle pari lusikallista paholaisen hilloa.


Resepti on Dansukkerin resepti hieman muunneltuna. Olen pitänyt muistakin Dansukkerin resepteistä, lopputulos on ollut aina hyvä. Siitä taas ei voi olla varma, kuinka tulista hillosta tulee, sillä sehän riippuu chilien vahvuudesta. Tämänkertainen hillo on aika mietoa, joten sitä voi lusikoida reilulla kädellä. Chileistä poistin osan siemenistä ja vaaleat osat sisältä, jos tykkää tulisesta, ne kannattaa jättää. 

Ainekset:
1 kg tomaatteja
400g (2kpl) punaista paprikaa
200g (4 vartta) kevätsipulia
15g (4 kynttä) valkosipulia
40g (5kpl) chiliä
10g (2tl) suolaa
1tl mustapippuria rouhittuna
2tl kuivattua oreganoa
0,5dl etikkaa
300g hillosokeria
  
Poista tomaateista kannat, laita ne kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi ja kevätsipulit renkaiksi. Pilko chilit pieneksi. Lisää mausteet ja etikka kattilaan. Keitä kevyesti poreillen 20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15min. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Ei kommentteja: