perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Uusi suosikkineuletakkini on valmis! Langan tilasin PiikkoPirralta jo
talvella, se on siitä lähtien odottanut, että löydän sopivan mallin. Puikoille lanka pääsi kuukausi sitten ja nyt on valmista.
Sesame-takki MagKnitsin ohjeen mukaan
Lanka: Katia Diana, n.470g
Puikot: Nro 4 pitkät

Tilasin langan tosiaan jo puoli vuotta sitten, mielessä oli neuletakin tai paidan teko, mallia ei vaan silloin vielä ollut löytynyt. Loppukesästä neuleinspis iski ja löysin sopivan ohjeen. Kappaleet valmistuivat nopeasti, parissa viikossa, mutta viimeistelytyöt ottivat aikaa. Erityisesti napinläpiä neuloin ja purin uudelleen ja uudelleen... Jos jollakulla on toimivia vinkkejä siistien napinläpien tekoon, otan kiitollisena vinkkejä vastaan!

Lanka on angorasekoitetta ja varmaankin siksi ihanan pehmeää ja lämpimän tuntuista, ei kutita tippaakaan! Langankulutus oli paljon pienempi, kuin kuvittelin, joten keriä on jäljellä vielä johonkin muuhunkin neulomukseen. Toisaalta ei kyllä huvita tehdä toista neuletta samasta langasta vieläpä samanvärisenä...

7 kommenttia:

laura koo kirjoitti...

Oi, siitä tuli ihana ja just sun näköinen. Ihanuuskerrointa tietenkin lisää vielä se, että on päässyt hiplaamaan tuota ihanaa lankaa silloin ku hiha (eiks se ollut hiha?) oli vielä tekeillä.

Vilma kirjoitti...

Kaunis! Tykkään tosi paljon tuosta kauluksesta, ja napinläpilista näyttää ainakin tänne vallan oivalliselta.

Jenni kirjoitti...

Kiitos :)

Laurakoo: Juu, hiha oli silloin tekeillä. Eikä muuten tullut näihin hihoihin niin paljoa mittaa, että ne olisi saanut taitettua MagKnitsin kuvan tyyliin, vaikka ohjeen mukaan tein, hassua.

Vilma: Kaulus on kyllä kiva, kun sitä voi pitää noin auki, tai sitten napittaa kiinni kaulaa suojaamaan. Ja hyvä, jos ei nappilista näytä pahalta, mut lähitarkastelussa napinlävet kyllä oikeasti on venkuraisia...

Matroskin kirjoitti...

Ihana villatakki! Oi, olen kade. Kaunis väri! Kaunis malli!

Elli kirjoitti...

Onpas näpsäkän näköinen villatakki. Todella kauniin värinen.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Vau! Tosi hyvin istuva, näpsäkkä takki!

Ja napithan peittää napinlävet sopivasti. :)

SirpaM kirjoitti...

Hieno takki tuli siitä. Minullakin olisi Seessami periaaatteessa valmiina, kerran on käytettykin, mutta hihat ovat kyllä ahdistavan lyhyet. Periaatteessa ne yltävät ihan ranteeseen, mutta pidän pidemmistä hihoista, joten taidan katkaista ne resorin yläpuolelta ja kutoa melkein viisi senttiä lisää ja silmukoida taas yhteen. Ihme töppökäpälämalli tuo tosiaan on, minä tein hihoista muistaakseni kaksi senttiä lyhyemmät kuin ohjeen taitettavaksi tarkoitetut hihat. Mallin kaulus on tosiaan hyvä, kun sen saa minullekin tarpeeksi suojaavaksi, ja sitten auki kun tulee kuuma. Ei kuvasta mitään epätasaisuutta napinlävissä näy, mutta reunat saa siisteiksi kun ne reunustaa ommellen napinläpi- tai pykäpistoilla neuleen langalla. Samalla saa säädettyä läven kireyden juuri napille sopivaksi.