keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006


Neuloin äidille huivin synttärilahjaksi, aikaa ei ollut paljon, joten valitsin nopeatekoisen mallin,
Feather and Fan Scarfin Langankierre-blogin ohjeen mukaan. Lankana on Sandnes Garnin Kitten Mohair, jota kului 2 kerää, neuloin kuutosen puikoilla. Vaikka kuvio sinänsä on yksinkertainen, se on mielestäni kaunis. Voisin neuloa joskus samanlaisen huivin itsellenikin.

Tässä vielä lähikuvaa.

Huivista tuli isompi kuin odotin, se on kooltaan noin 38 cm x 160 cm, kuitenkaan 2 lankakerästä ei tule painoa enempää kuin 100 grammaa. Ja kun huivi on noin iso, sitä voi käyttää sekä harteilla, että kaulahuivina.

En ole aiemmin neulonut Kitten Mohairista, ihana, pehmeä ja kevyt lanka, mutta purkaminen on ärsyttävää, kun mohairhöytyvät kiertyvät toistensa ympärille. Ei kannattaisi neuloa väärin, mutta sitä purkamistakin tuli kokeiltua. Neulottuani 1 ja puoli kerää, totesin, että ensimmäiset puoli kerää neulottuani olin onnistunut vaihtamaan nurjan ja oikean puolen keskenään... Huivi valmistui kuitenkin ajoissa :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis huivi ! Kitteni on mukava lanka mut tosiaan purkaminen on yhtä tuskaa...

Jatta kirjoitti...

Kaunis on :) Mun tarvis tehdä pikapuolin samanlainen ihanuus..

Vilma kirjoitti...

Heh, mulle kävi kans noin; huomasin vasta pingotusvaiheessa, että olin vaihtanut nurjat ja oikeat puolet. Viimeiset 30 cm huivista on siis ns. väärinpäin, ehh...

Mutta oikeestaan se on ihan hyvä juttu. Kun huivin kietoo kaulan ympärille, niin esille jää aina oikea puoli. Mä kun ilmeisesti kieputan sitä jotenkin hassusti, niin että yleensä toinen pää on nurja puoli ylöspäin. :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos :)

Vilma: Lohduttavaa huomata, ettei ole ainoa, joka sählää...

Anonyymi kirjoitti...

onpa kaunis huivi ja hyvän värinen, saaja on varmaan onnellinen.