sunnuntaina, toukokuuta 28, 2017

Voikukat purkkiin


                        

Keltainen väri pihamaalla ei ilahduta silmiäni, voikukan keltainen varsinkaan. Yleensä voikukkia tulee revittyä maasta lehtineen ja juurineen ja viskattua jonnekin pihan perälle. Nyt kuitenkin näin jossain lehdesssä ohjeen voikukka-marmeladiin. Päätin, että tätä pitää kokeilla, sen verran hullulta kuulosti. Ja vielä hullummalta tuntui nyppiä voikukista huolellisesti vain keltaisia terälehtiä! 

Minun käsissäni ohje jalostui voikukkasiirapiksi, jota voi lorauttaa vaikka jäätelön päälle tai teehen. Tästä määrästä voikukkaa tulee siirappia liki litra, joten jos ei pihamaasi ole yhtä satoisa kuin minun tämän keltaisen kasvin suhteen, niin 
vähemmälläkin määrällä pääsee makuun. Maku on positiivisella tavalla voikukkainen, vaikea kuvailla paremmin.

Ainekset:

8 dl voikukan terälehtiä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 l vettä
8 dl hillosokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/4 dl sitruunan mehua

Laita voikukan terälehdet ja puolikkaan sitruunan kuori kulhoon, kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Anna hautua tunti. Siivilöi terälehdet pois, lisää sokeri, loppu sitruunan kuori ja mehu. Keittele hiljakseen vajaa puoli tuntia ja purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Ei kommentteja: