maanantaina, maaliskuuta 06, 2006


Sain kutsun 50-vuotisjuhliin. Siitähän sitten alkoi ikuisen ongelman pohdiskelu: Mitä laittaisin päälle? No, kaapista löytyi musta pitkä mekko, johon ajattelin kehittää jotain piristystä. Katselin ideoita ja löysin Cozyn. Huivin kuvio näytti kivalta ja ohje helpolta toteuttaa.

Tietty piti taas jotenkin muuttaa ohjetta oman mielen mukaiseksi. Koska huivi on tulossa mulle juhlakäyttöön, päätin tehdä sen isommilla puikoilla ja ohuemmasta langasta, jotta siitä tulisi kevyen näköinen.

Löysin Aili Jokiselta sopivaa lankaa, Filatura Di Cosan Brilla-lankaa. Aivan uusi tuttavuus mulle. Se on viskoosi-puuvillasekoitetta, pinta on kivan kiiltävä. Ostin sitten neljä kerää ja nyt on jo eka neulottu. Värin valitsin mulla jo olevaan kaulakoruun sopivaksi.

Helppo neuloa, mutta totesin, että kannattaa olla tarkkana, koska kerran tiputettua silmukkaa ei enää löydä... Kerran meni jo koko juttu purkuun. Ja samoten totesin, et joka kerroksen jälkeen on parasta laskea silmukat, jotenkin unohtuu helposti nuo langankierrot...

Ei kommentteja: