sunnuntaina, joulukuuta 11, 2016

11. joulukuuta: Adventtisukat puikoilla


Olen alunperin alkanut kirjoittaa tätä blogia neuleharrastukseni merkeissä. Vuosia on kulunut ja välillä on ollut aikoja, etten ole neulonut kuukausiin. Kuitenkaan en kokonaan ole tätä harrastusta hylännyt, onhan neulominen mukavan luovaa ja rentouttavaa puuhaa. 

Joulukuun seitsemäntenä päivänä blogeja selaillessani osui silmiini Sweet things -blogissa hauskan näköiset tekeillä olevat kirjoneulesukat. Luin hieman tarkemmin. Kyseessä oli adventtisukat, joiden mallista siis joka adventti paljastuu palanen lisää. Tässä kohtaa oli jo 
kaksi adventtia reilusti ohitettu, joten minun piti alkaa neulomaan tuota pikaa.

Kipaisinkin käsityökaapilleni penkomaan sopivaa sukkalankaa. Lankavarastoni on tosiaan sitä luokkaa, että saatoin olla melko varma, että löydän sukkalangat ilman kauppareissua ja 
niin kävikin. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty Novitan Seitsemää veljestä, mutta teen omat sukkani mieluummin hieman ohuemmasta langasta. Päälangaksi valikoitui Novitan Nalle -lanka, jonka olen itse värjännyt koivunlehdillä kymmenen vuotta sitten. Punainen lanka on vajaa jämäkerä Online Supersocke 100 -lankaa jostain edellisestä sukkaprojektista ja harmaa myös jostain sukista ylijäänyttä Sisua.


Ensimmäisen illan aikana ensimmäinen sukka oli jo miltei kantapäässä ja saatoin todeta, että sukilla on mahdollisuus valmistua jouluksi. En ole siis montaa tuntia vielä näihin ehtinyt käyttää. Tänään on taas tullut uusi osa sukkamallia esille neulottavaksi, joten riittää neulomista. 

Ei kommentteja: