perjantaina, joulukuuta 02, 2016

2. joulukuuta: Kranssi oveen

Kranssi ovessa on perinteinen joulun merkki. Minun oveani koristaa joka joulu nimenomaan äitini tekemä kuivakukkakranssi. Kiinnitin kranssin oveen kuun vaihtuessa joulukuuksi. Joka kerta ovelle astellessa kaunis kuivakukkakranssi tuo joulutunnelmaa. 


Ovikransseja näkee monenlaisia, värikästä ja neutraalia, luonnonmateriaaleista tai valmiista muovimateriaaleista valmistettua. Omaa silmääni joulukransseissa miellyttää eniten rauhallinen värimaailma ja luonnolliset materiaalit. Jokin pieni väripilkkuyksityiskohta kelpaa kyllä, vaikkapa rusetti voi olla värikäs. 

Äitini tekee joka jouluksi kransseja meille läheisilleen ja lisäksi joulumyyjäisiin. Hän kasvattaa itse kuivakukat ja kerää materiaaleja luonnosta. Tänä vuonna meidän kranssimme on valmistettu mustikanvarvuista, olkikukista ja räpelöstä. Rusetti on paperinarua.

Vinkkinä kranssin kiinnityksen oveen voisin mainita Command-merkkiset taulunkiinnitystarrat. Itse ainakin haluan välttää naulanreiät ovessani. Näillä tarroilla olen onnistuneesti saanut kranssin pysymään ovessa ja myös saanut ripustustarran ilman jälkiä pois. Tosin varmuuden vuoksi kiinnitän ripustustarran ovessa olevaan ikkunaan enkä maalipintaan. 

Ei kommentteja: