torstaina, joulukuuta 15, 2016

15. joulukuuta: Pieni joulumaa lasipurkissa

Näin Pinterestissä kuvia suloisista lasipurkkeihin tehdyistä jouluasetelmista. Näissä oli pohjalla useimmiten sokeria ja sitten jotain kivoja pikku figuureja asetelmana. Jossain oli tonttuja, jossain toisessa taas eläimiä.
Halusin tehdä oman pienen joulumaan purkkiin myös. Jääkaapissa oli sopivasti melkein tyhjä iso maustekurkkupurkki. Purkki siis tyhjäksi ja pesuun. Maalasin kannen valkoisella spray-maalilla. Purkin pohjalle kaadoin karkeaa suolaa lumeksi. Sitten alkoikin pähkäily ja 

etsiminen, mitä esineitä haluaisin joulumaahani? Lasipurkki kuitenkin on aika pieni, joten kovin isoja esineitä sinne ei mahdu. Valot halusin jossain muodossa ja löysin 
sisustusliikkeestä pienen led-valolla valaistun talon, joka mahtuu juuri ja juuri purkin suusta sisään. Valmiina askartelukaapissani minulla sattui olla muovinen jääkarhufiguuri ja joulukoristeiden joukossa piparityttö. Maalasin pari männynkäpyä vihreäksi maallaamaan puita. Sitten purkki olikin jo täynnä. Tästä tuli kiva joulukoriste sohvapöydälle.


Seuraavaksi voisin tehdä joulumaan pikku kasvihuoneeseeni. Siihen sopisi enemmän tavaraa kuin lasipurkkiin. Minulla on ikkunalla vuoden ympäri minikasvihuone, keväällä kasvatan siinä taimia, mutta muina vuodenaikoina pidän siinä jotain koristeita. Täksi jouluksi kasvihuoneeseeni päätyi kasa käpyjä ja joulupalloja valojen kera. Jonkin minikokoisen 
joulukukan vielä näkisin sinne sopivan. Yritin jo pienikokoista hyasinttia sinne sovittaa, mutta se oli kuitenkin liian iso. Katsotaan mitä vielä siihen keksisin.

Arkipäivät tällä viikolla menee töiden parissa, iltaisin ei kovin paljon ehdi tehdä ja pimeäkin tulee, ennenkuin ehtii töistä kotiin. Huomenna töiden jälkeen aion kuitenkin leipoa, vuodesta toiseen olen yrittänyt löytää sitä täydellistä reseptiä jouluisille taatelipikkuleiville. Saapa nähdä onnistunko tänä vuonna.

2 kommenttia:

Sini K. kirjoitti...

Kiva, kun jätit kommentin blogiini niin osasin tulla tänne käymään! Taidanpa kääntää kaikki luukut auki jouluun asti. Ilahduin kovasti tästä!

Sini K.
kasvihormoni.fi

Jenni kirjoitti...

Kiitos vierailustasi Sini K. :)

-Jenni