keskiviikkona, joulukuuta 07, 2016

7. joulukuuta: Joulukorttien askartelua

Itse tehtyjen joulukorttien valmistaminen ja lähettäminen kuuluu joulunalusajan puuhiini. Parina vuonna kortiksi on päässyt sopiva valokuvakin, mutta tavallisesti olen askarrellut kortit omin käsin. Tänä vuonna hoidin korttiaskartelut harvinaisen ajoissa, taisi olla jo marraskuun puolivälissä. Kuvassa on muutaman menneen vuoden kortteja, tämän joulun kortit on valmistettu ja postissa, mutta vielä en toki halua paljastaa miltä ne näyttävät, jotta läheiseni voivat avata joulukorttikuorensa yllätyksenä.Vaikka pidän askartelusta, en kuitenkaan ole valmis käyttämään korttien tekemiseen montaa iltaa, kehittelen helpon ja nopean korttimallin, jolla saan sarjatyönä valmistettua kortin jokaiselle saajalle muutamassa tunnissa. Joskus on joulukorttien valmistus mennyt hieman viime tinkaan ja olen huomannut että hupsista vaan, kortit on saatava postiin huomenna ja niinpä ne on saatava valmiiksi erittäin nopeasti ja helposti. Minulle on vuosien saatossa kertynyt sen verran askartelumateriaaleja, että niistä saisi joulukortit koostettua ilman kauppareissua, mutta tokihan on hauskaa silti tutkia mitä uutta paperitavaraa kaupoista löytyy: nauhoja, teippejä, tarroja, glittereitä jne.


Joulun lähestyessä postilaatikolla käynti on hauskaa, melkein joka päivä sieltä löytyy jonkun sukulaisen tai ystävän lähettämä joulukortti. Meille tulleet joulukortit pääsevät esille takan 
reunalle. Olen iloinen jokaisesta saadusta joulukortista ja tietenkään en odota, että kaikilla olisi mahdollisuus lähettää kortteja saati tehdä kortit itse. Kukin tavallaan!

Ei kommentteja: