tiistaina, joulukuuta 20, 2016

20. joulukuuta: Sukkia ja herkkuja

Adventtisukkani valmistuivat tänään. Malli on kiva ja sukat pääsevät heti käyttöön jalkaani. Kiitos Sweet things - blogiin Annikalle ohjeesta! Nämä olivat minulle ensimmäiset näinkin "haasteelliset" kirjoneulesukat. Ihan ensimmäisen kirjoneuleeni tein yläasteen valinnaisista käsitöissä, siinä taisi mennä melkein koko kasi- ja ysiluokka aikaa, mutta valmista tuli. En ymmärrä miten käsityönopettajani antoi minun valita malliksi suht haastavan kirjoneuleen, kun piti neuloa paita! 


Näiden sukkien myötä tuli todettua, että ehkä kirjoneuleet ei ole mun juttuni. Tämähän ei ollut vaikea malli, mutta muutamassa kohdassa piti kuitenkin laskea silmukoita koko ajan, että pysyi mukana kuviossa. Mieluummin neulon jotain hieman aivottomampaa, pidän siis enemmän pintakuvioiden neulomisesta. Tosin jonkun muun mielestä pitsihuivit, joita taas neulon mielelläni, saattavat olla vaikeampia. 

Tässä kuussa on tullut leivottua paljon kaikenlaista, mutta joulumakeiset on vielä tekemättä. Tänään teinkin suklaatryffeleitä, jotka maustoin konjakilla ja merisuolalla. Juuri sopivia pikku herkkupaloja jälkiruuaksi.



Ainekset:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 tl vaahterasiirappia
1 tl konjakkia
Ripaus merisuolaa

Pinnalle muutama rkl tummaa kaakaojauhetta, teelusikallinen tomusokeria ja rouhaisu merisuolaa.

Kuumenna kerma, paloittele joukkoon suklaa sulamaan. Mausta vaahterasiirapilla, konjakilla ja merisuolalla. Anna jäähtyä hieman paksummaksi. Lusikoi massa pursotinpussiin 
ja pursota nokareita lautaselle, jossa on kerros maustettua kaakaojauhetta. Kierittele nokareet kaakaojauheessa. Nosta suklaatryffelit jääkaappiin jähmettymään. 

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kauniit tuli sun adventtisukistasi! Ja joo, noissa parissa kuviossa joutui kyllä laskemaan tarkasti. Jos haluat tehdä tosi helppoa kirjoneuletta niin mun blogista löytyy ohje Hilma- sukkiin, niissä ei tarvi paljon laskeskella vaan voi vaan neuloa menemään. :)Ja hei kiva kun lähdit mukaan neulomaan vaikka kirjoneule ei ollutkaan sulle kovin tuttua!

Ihanan näköisiä nuo herkut! Tekispä mieli kokeilla tuota reseptiä... :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos Hilma-vinkistä! Kuviot vaikuttaa näyttäviltä, mutta silti helpoilta, joten just mulle sopiva malli ;)