perjantaina, joulukuuta 23, 2016

23. joulukuuta: Joulu on jo ovella

Niinhän siinä kävi, että joulupaketteja ei tullut taaskaan paketoitua ajoissa. Eilen illalla paketoin vielä viimeisetkin lahjapaketit. Virvelin pakettiin saanti meinasi olla hieman haasteellista ja yöllä vielä mieleeni tuli, että kyseiseen pakettiin kuuluva uistin ei sinne vielä tietään löytänyt. No, onneksi tämä tuli mieleeni ajoissa.


Paketoinnin jälkeen palkitsin itseni pienellä herkkujälkkärillä, josta tulikin hyvää helposti. Oikeastaan tämä jälkiruoka sai alkunsa siitä, kun päivällä kävin kaupassa ja luulin ostaneeni ruokakermaa, joka osoittautuikin vaniljakastikkeeksi. Nyt sitä oli kolme purkkia jääkaapissa ja halusin hyödyntää sen jotenkin. 

Kerrostin laseihin piparimurua, piparirahkaa ja vaniljakastiketta vaahdotettuna. Päälle tuli glögissä kiehauhtettuja päärynäkuutioita jäähdytettynä. Tästä tulikin kivan näköinen ja makuinen jälkkäri helpolla. Aikaa vievin osuus oli päärynöiden valmistelu, eikä siihenkään montaa minuuttia mennyt. Tätä voisin siis tehdä uudestaankin.


Tälle illalle on vielä luvassa pieni kierros lähipiirin luo lahjojen viennin merkeissä. Ihana käydä läheisten luona ja nähdä kodit jouluisessa asussa. Sen jälkeen voikin rauhoittua joulun viettoon.

Ei kommentteja: