lauantaina, joulukuuta 03, 2016

3. joulukuuta: Joulupuuro

Minulle oikea joulupuuro on ohraryynipuuro, ei riisipuuro. Tämän tavan olen oppinut lapsuuden kodistani. Riisipuuroa voi keitellä muulloin, mutta joulupuuro valmistuu Mannilan tilan luomuohraryyneistä. Joskus hauduttelen puuron padassa takassa, mutta yhtä lailla se onnistuu liedellä keittäenkin.

Tein eilen joulukuun ensimmäisen ohrapuuron ja hyvää se olikin pitkästä aikaa. Söin puuron kanelin ja sokerin kanssa. Jouluaattona puurolautaselle keitellään lisäksi sekahedelmäkiisseli. 



Puuronkeitossa ei tarvita reseptiä, riippuuhan puuron paksuus ja nesteen tarve hyvin pitkälti siitä kauanko puuroa hauduttaa. Tällä kertaa tein ohraryynipuuroa aika pienen annoksen, noin puolitoista desiä kokonaisia luomuohraryynejä ja maitoa lisäilin pienissä erissä ehkä litran. Pieni ripaus suolaa lopuksi. Puuro hautui pari tuntia liedellä herkullisen pehmeäksi. 

Ei kommentteja: