keskiviikkona, joulukuuta 21, 2016

21. joulukuuta: Joululahjat paketteihin

Monessa blogissa on näkynyt lähipäivinä kuvia kauniista joulupaketeista. Pakettipakettipaperi, nauha ja kortti ovat harmonisissa sävyissä. Tämän vuoden suosikkikoristeena paketeissa on pieni havunoksa.


Olen katsellut näitä kuvia tuntien pientä alemmuuden 
tunnetta. Ajatuksen tasolla haluaisin itsekin paketoida lahjat huolellisesti upeisiin paketteihin. Mutta aloin kuitenkin miettiä asiaa. Onko joululahjan paketilla kuitenkaan niin suurta merkitystä? Moniko lahjan saaja osaa arvostaa yksityiskohtaisesti koristeltua pakettia, kuka kiinnittää tarkkaa huomiota pakettiin? Kumpi on tärkeämpää, ulkokuori vai sisältö?Tämä pohdinta on tietysti vähän kärjistettyä. Yritän itsekin pakata lahjat kauniisti, en kelpuuta mitä hyvänsä pakettipaperia vaan mietin paperin saajan mukaan ja pakettinauhan värillä on minulle väliä. En kuitenkaan ole valmis käyttämään paketointitarvikkeiden hankkimiseen pitkää aikaa tai isoa rahasummaa. Päätinkin sitten, että tänä vuonna käytän aikuisten paketteihin hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Lasten paketit paketoin sitten johonkin värikkääseen paperiin, koska ne kuitenkin taidetaan repiä pikaisesti auki, jotta päästään kiinni sisältöön. 


Kokeilin tehdä pienelle lahjalle pussin mallisen paketin. Tästä tulikin aika kiva, toimii hyvin kevyille ja pienehköille lahjoille. Pakettikortit leikkasin pahvista ja tein kuviot kuviolävistimillä. Pyörittelin myös pakettinauhaa ruusukkeeksi ja paperinarua rusetiksi.

Täytyy muuten kertoa vielä yksi juttu, kun nyt on paketointiasiat mielessä. Kerran on käynyt niin, että ostin ystävälle lahjan tunnetusta kotimaisen sisustusketjun myymälästä pakettiin laitettuna. Kyseinen paketti oli niin ruma, että purin sen kotona ja paketoin itse uudelleen. Että ei ne ammattilaisetkaan aina onnistu. 

Ei kommentteja: