keskiviikkona, joulukuuta 14, 2016

14. joulukuuta: Valkoinen hyasintti

Kissojen vuoksi meillä ei kovin paljon kukkia tai viherkasvejakaan yleensä ole, koska kissat tapaavat tehdä kasvien ja kukkakimppujenkin kanssa turhan läheistä tuttavuutta. Maljakoista koitetaan juoda vettä ja lehtiä pureskellaan. Hyasintti kuuluu kuitenkin niihin kukkiin, jotka eivät kissoja kiinnosta. Hyasintin tuoksu jakaa mielipiteitä ja kieltämättä se on voimakas. Samalla se on yksi joulun tunnistettavimpia tuoksuja. Tänään töistä tullessani ja kotioven avatessani hyasintin tuoksu leijuikin nenääni. Kukka oli auennut juuri sopivasti.


Valkoinen hyasintti on väriltään eniten makuuni. Asettelin vanhaan lasipurkkiin hyasintin ja piilotin multapaakun sammaleella. Lämpimässä huoneilmassa hyasintin kukat kuivuvat harmillisen nopeasti. Varmaan kukan nosto yöksi viileään saattaisi auttaa kukkaa kestämään pidempään, mutta kuka oikeasti niin jaksaa tehdä? Onneksi hyasintti on niin edullinen, että niitä raaskii ostaa joulun alla uuden aina entisen kuivuttua. 


Istutin jo syksyllä mehikasveja lasimaljaan. Mehikasvit sopivat kotimme yksinkertaiseen tyyliin ja ovat lisäksi helppohoitoisia eivätkä kissatkaan ole niistä kiinnostuneita. Kasvien ympärille kaadoin ruukkujen peitoksi koristehiekkaa. Nyt jouluksi laitoin asetelmaan mukaan muutaman koristetimantin.


Tämän joulun trendikkäin kukka tai ehkä pitäisi sanoa kasvi, vaikuttaa olevan eukalyptuksen oksa. Lehtien kuvissa ja blogeissa on näkynyt eukalyptuksesta tehtyjä kransseja ja oksia on maljakoissa yksittäin sekä muiden kukkien kanssa. Aion lähteä eukalyptuksen oksia vielä itsellenikin kukkakaupasta hakemaan ennen joulua. 

Ei kommentteja: