perjantaina, joulukuuta 16, 2016

16. joulukuuta: Taatelicookiet

Leipominen on lempipuuhiani kotona. Varsinkin näin joulun lähestyessä on kiva leipoa, kun pikkuleipiä ynnä muita voi viedä lahjaksi, eikä tarvitse itse syödä kaikkia. Toki se syöminenkin minulta onnistuu. Tänään töistä kotiuduttuani kaivoin jauhopussit kaapista ja parissa tunnissa olinkin leiponut lusikkaleipiä, wilhelmiinoja, taatelikeksejä ja pikku näkkäreitä. Aika tehokasta vaikka itse sanonkin. Nyt voi loppuillan oleilla sohvalla ja maistella herkkuja.

Minulla on makumuisto vuosien takaa täydellisen makuisista taatelikekseistä. Niiden ulkonäkö vaan ei erityisen kaunis ollut. Olenkin kerta toisensa jälkeen leiponut erilaisia taatelikeksejä, vaihtelevin reseptein, mutta aina siis makuparina näissä on ollut taatelit ja karvasmanteli. Tällä kertaa sovelsin cookietyylistä reseptiä gluteenittomaksi ja laitoin suklaahippujen sijaan pilkottuja taateleita. 




Ainekset:


100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl tattarihiutaleita 
1,5 dl tattarijauhoja 
1,5 dl maissitärkkelystä
1 tl soodaa
100 g pehmeitä taateleita pilkottuina 
Muutama tippa karvasmanteliaromia

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Lisää taatelit ja karvasmanteli. Lusikoi nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Nämä leviävät paljon. Paista 175 asteessa noin seitsemän minuuttia. 


Näistä tuli hieman cookien tyylisiä, hiukan ohuempia vaan ja taatelit ovat mukavan pehmeitä sattumia joukossa. Herkullisia maidon kanssa!


Ei kommentteja: