torstaina, joulukuuta 22, 2016

22. joulukuuta: Mistä joulumieli tulee?

Aamulla aloin siivoamaan ja päätä särki jo valmiiksi puuhan aloittaessani. Yleensä pidän siivoamisesta, mutta tänään ei olisi liiemmin huvittanut. Imuroin, moppasin, pyykkäsin, tiskasin, järjestelin ja pyyhin pölyjä. Koko talo on suurin piirtein läpi käyty. Pari poikkeusta joukossa vielä on, nimittäin mun askarteluhuone on vielä aika lailla kaaoksen vallassa. Siellä on vielä paketointipuuhat kesken joten sitä en vielä saanut siivottua. Keittiön saarekkeella on vielä sekalaista tavaraa paikkaansa etsimässä. 


Nyt kuitenkin totesin, etten jaksa siivota enempää. Ehkä tämä riittää. Haluan ottaa hetken aikaa itselleni. Pysähtyä. Joulu on ihan pian, enkä halua, että se menee ohi minun vaan sählätessä kaikkea. Niinpä lämmitin lasillisen glögiä, otin pari piparia myös ja istuin sohvalle. 

Ulos katsomalla joulumieli ei ainakaan tule, vähätkin lumet sulivat. Itse asiassa maa taitaa olla niin sulaa, että voisin 
istuttaa tulppaaniin sipulit, jotka jäi syksyllä istuttamatta. 
Ajattelin, että vielä ehtii ja sitten maa jäätyikin. 


Terassilla on jouluiset koristeet, mutta nekin kaipaisivat pientä huurretta seurakseen. Talviaikaan kuuluu kynttilälyhdyt ja valot, toki ne näkyvät hyvin illalla tulevassa synkässä lumettomassa pimeydessä. 

Leivon vielä yhden satsin saaristolaisleipää, ne ovat parhaillaan uunissa ja tuovat pian joulun tuoksua. Illalla on edessä kauppareissu, aion hoitaa nyt loput ostokset ruokakauppaa myöden, jottei sinne tarvitse mennä enää aikaa kuluttamaan. 

Ei kommentteja: